Martinin Blog

Martinin Blog

Popizditis

Dragi ljudje in profesionalni politiki,

Čeprav sem mega vesela, da živim v tako lepi državi, kaj če bi nehali to podarjati vsak dan. Ampak vsak dan. Ker je to postala že tolažba.. kot.... res je vse v kurcu, ampak lepo pa je. Glejte, dokler ne bodo lačni lahko odgriznili malo Blejskega otoka, me lepota ne briga kaj preveč. Kak sem grozna ne?

Zdi se mi, da je Slovenija kot tista ženska... ki je ful lepa in sexy in te tako dobro nategne, da ne vidiš, da ti je pocuzala ves denar, dokler ne živiš v kartonasti škatli, ona pa se je preselila na drugo budalo. Kot pravi ta talentirani gospod: 

Prav tako dragi levičarji, desničarji in kuričarji (kuričar: tisti ki ga boli kurac za politiko in je kao zaradi tega kul).... nehajte... nehajte zdaj.

In to ne leti na politike, ampak na nas povprečne Janeze in Mojce, ki živimo v Sloveniji.... ne padati na fore o levih in desnih... ker potem smo tako fokusirani na to iz katere stranke je kdo, da ne gledamo kaj je ta oseba naredila... ampak od kod je. In to jim daje proste roke.

Kaj res mislite, da oni ne sodelujejo med seboj za doseganje skupnega cilja? Lepo vas prosim. Kar poglejmo vse večje »tajkunske« škandale zadnjih nekaj let, in zneske, ki so bili pokradeni... ali res mislite, da so to lahko naredili sami?

Jaz v tem trenutku, tudi če bi hotela, ne morem od države ukrasti 20 milijonov, tudi od banke si ne morem izposoditi 10 milijonov in jih nikoli ne vrniti, mislim da si ne morem izposoditi niti 10 evrov, če smo realni. Zato ja, politiki so pomagali.. in verjemite da na obeh straneh. In zaporne kazni so absurdne. Leto, dve ....morda tri.. in kaj to sporoča drugim? Ali sem pripravljen žrtvovati tri leta za 20 milijonov? Zveni kot dober deal. Pa vam? In med tem, ko se mi kregamo kdo ima večjega tiča... Janša, Jankovič ali Ljudmila (kaj, lahko ga ima v nočni omarici, tak kot jaz)... oni pijejo kavo in se nam smejijo. Divide et impera prijatelji moji.

Ampak saj je logično, če malo pomislite... jaz sodelujem z vami pri nečem, vam pomagam... vi ste mi dolžni uslugo in ko jo jaz unovčim, vi to morate narediti, ker vem kaj ste naredili in vas držim za jajca, kakor hitro vrnete uslugo vi držite mene za moja imaginarna jajca... in tako smo, držeči se za moda po celi Sloveniji (To je na enem nastopu Željko Vukmirica odlično demonstriral). Seveda vse pod pretvezo demokracije in svobodne izbire.

Ne, nisem poštena, svobodno se lahko odločimo, kdo nas bo jebal. In tudi ljudi je strah... ste opazili to? Po enem nastopu so mi nekateri rekli, da naj pazim, ker me lahko zaprejo. Ha! Ampak če dobim kazensko ovadbo lahko grem v politiko... saj to je pravilo v Sloveniji ne? Mi živimo v demokraciji in Hrvaška tudi, pa je bila ta pesem prepovedana na večini tv postaj.... in pri nas bi bila tudi.

Saj vem, da vas večina ni prebrala... ker sem se razpisala.... ampak zakaj sem se?

Ker sem utrujena.... utrujena sem od tega, da sem vedno bolj obdavčena, utrujena sem od tega da delam vse več za vse manj... dajatve so zdaj že do te mere, da razmišljam, da bi Ministrstvo za finance prosila, če me kar oni zastopajo, in mi kar direktno vzamejo denar od nastopov, tak, da jim olajšam.

Utrujena sem od vlaganja izvršb. Ko smo že pri tem.... ste opazili, da ko vi daste izvršbo zoper koga... traja leta...ko pa ste vi dolžni državi prispevke, pa imate konec meseca že blokado na računu.

In da se ne bo govorili da Martina samo problematizira... evo predloga... hočete da bo Slovenija bolje? Naj država prevzame terjatve... če je meni kdo dolžen in lahko to dokažem, država plača meni, tako da lahko jaz dalje poslujem, oni pa izterjajo.... in verjemite da bi, ko bi denar bil za njih.

Naenkrat se bi našlo te ljudi, firm se ne bi dalo kar tako zapirati in dajati v stečaj, ker za svojo rit bi poskrbeli. In glejte kaj se pol zgodi.... manjša podjetja lahko poslujejo, vedo da bodo plačani... se trudijo delati več in bolje, zrastejo, plačajo več davkov, zaposlijo več ljudi...ljudje trošijo denar, davek gre v državno blagajno.... in Slovenija ima denar.... tudi nekaj denarja, da se ga krade. Bi pa na tej točki prosila politike, da kradejo primerno z velikostjo države, ker ena milijarda tukaj ali v Švici je razlika... pač..v vednost.

In kaj bom? Nastopala bom naprej. Ker je to tisto kar najraje delam.... in govorila bom resnico, ker vas imam rada... vse vas...leve, desne, in sredinske.... in ker verjamem, da enkrat se bo spremenilo... ampak ne prej, dokler se ne spremenimo mi.

In zakaj obožujem Elemental? Ker govorijo resnico.

Comment (1) Hits: 8422