E-poštaNatisniExport ICS

Laugh out proud (ZG) - Martina Ipša & Marina Orsag

Dogodek

Naslov:
Laugh out proud (ZG) - Martina Ipša & Marina Orsag
Kdaj:
pet, 17. maj 2019, 20:30 h
Kje:
Zagreb,
Kategorija:
Stand up komedija

Opis

 

Žaljive niso besede ampak ljudje, pravi Martina Ipša, ki se je do obisti razgalila v predstavi LEZBA, ki je svojo premiero doživela v nedeljo 23.11.2014 v Turnerjevi dvorani hotela Habakuk in za svojo predstavo dobila stoječe ovacije. V predstavi je Martina podrla vse tabuje, zmetala preteklost iz omare in se popolnoma razgalila. Avtorica nas je popeljala skozi vse trenutke iskanja samega sebe, čez trenutke, ko najdeš nekaj drugačnega in čez trenutke, ko to sprejmeš. Predstava ni provokacija, temveč osebna izpoved avtorice, ki je šla čez proces odkrivanja same sebe, čez sram in težave, ki jih to prinese in zdaj to deli z vsemi, da bi mogoče komu drugemu bilo lažje. Vse to skozi smeh in zabavo. Stranski učinki ob gledanju predstave, kot pravi Martina Ipša so tudi bolečine v trebušnih mišicah, suho grlo od smeha, sprejemanje različnosti in rahla zaljubljenost v avtorico, ki pa mine po 5 minutah.

Lezba govori o odnosih, o prijateljstvu, o družini, o najstništvu, o odraščanju, o ljubezni, o sovraštvu, o politiki, o zakonih, govori pa tudi o tem, o čem se ne govori.

Izjave nekaterih obiskovalcev o predstavi:
»Ja, kot vedno, ona samo resnico prikaže na svoj specifičen način« Zdravko Ipša, Martinin oče na vprašanje novinarke POP TV Jane Ujčič ali je Martina v predstavi vse povedala po resnici.
»Martina, je na hard, je super smešna« raper 6pack čukur
»Predstava izžareva željo, o tem, da bi bili ljudje strpni, da bi se sprejemali drugačne, se imeli radi med sabo, predvsem, da bi znali prepoznati drug v drugem človeka« Adi Smolar.
“A tabuji so še vedno prisotni”, pove tudi  Sašo Papp: “Me je prav zabolelo, da smo v tej še zmeraj zagamani Sloveniji, takšni da obsojamo drugačnost.”
“Ni prav da se delajo razlike med drugače usmerjenmimi ali istospolno usmerjenimi, kakorkoli človek je človek.” Adi Smolar
“Nasmejala nas je do solz”, pravi Jasna Kuljaj in dodaja: “Povedala je par duhovitih, in seveda tudi par krepkih.”
Kljub resnim temam, je nasmejala zbrane. Planet TV

“Predstava LEZBA je predstava, ki bo nekaterim dala misliti, vse pa bo nasmejala. Komedija, ki je več kot samo to.”

Slike iz premiere, najdete tukaj.

Odzivi na premiero (LEZBA) 23.11.2014 -  POP TV (24.11.2014) http://youtu.be/lC84IATgyV0

Odzivi na premiero (LEZBA) 23.11.2014 -  24ur.com (24.11.2014) 

Poročanje Planet TV o premieri:

 


Prizorišče

Lokacija:
Studio Smijeha
Naslov:
Hebrangova 10
ZIP:
10000
Kraj:
Zagreb
Država:
Croatia

Opis

 

Rezervacije vrijede do 20h na dan predstave. Ukoliko otkazujete molimo da to učinite do 18 sati. Rezervacije primamo na moderni mobilni uređaj 095 5103 129 ili preko naše veze u budućnosti na ulaznice@studiosmijeha.hr