Napovednik - Stand up za Dan žena (LJ) - Ipša, Orsag, Ćirović, Lončar, Zlatanović, Virc,

Napovednik

Dogodki 

Dogodek:
Stand up za Dan žena (LJ) - Ipša, Orsag, Ćirović, Lončar, Zlatanović, Virc,
Kdaj:
08.03.2018 20.00 h
Kje:
Festivalna dvorana Ljubljana - Ljubljana
Zvrst:
Stand up komedija

Opis:

Stand up za dan žena  2 uri smeha

Nastopile bodo najboljše stand up komičarke iz področja bivše Jugoslavije:

Martina Ipša (SLO), Lucija Ćirović  (SLO), Marina Orsag (CRO), Miranda Lončar (BIH), Ana Zlatanovič (SRB), Vlatka Mifka (CRO), in Eva Virc (SLO)

VSTOPNICE:

EVENTIM.SI in vsa njihova prodajna mesta, tudi PETROL, in preko spleta, možnost tudi print@home vstopnica: http://www.eventim.si/si/vstopnice/stand-up-za-dan-zena-ljubljana-festivalna-dvorana-998006/performance.html

CENA: 15€ predprodaja, 18€ redna

8.3.2018 ob 20h se bo v Ljubljani  v Festivalni dvorani  odvijal prav poseben enodnevni festival stand up komedije, na katerem bo nastopilo 7 najboljših komičark Balkana.

V Zavodu za kulturo Maribor – standupsi.com smo pripravili program dolg 2 uri, v smeh bo spravljalo občinstvo kar 7 komičark, ki razprodajajo dvorane po Balkanu in širše.

Ker je Dan žena (originalno "Dan delovnih žena") mednarodni praznik žensk, dan praznovanja ekonomske, politične in socialne enakopravnosti in dosežkov žensk, smo se odločili, da na takšen dan povabimo najboljše stand up komičarke z Balkana, da pokažemo, da so tudi na področju humorja ženske enakopravne moškim, čeprav se ukvarjajo z dejavnostjo, ki bi naj bila domena moških.

To je prvi tovrsten dogodek v regiji, da na enem odru vidimo hkrati toliko stand up komičark, saj je izpeljava takšnega dogodka velik finančni in organizacijski zalogaj.

In kdo so nastopajoče? Martina Ipša je ena izmed tistih, ki so slovensko stand up komedijo odvijali iz povojev. V svojih stand up nastopih vse od začetka stavi na drznost in izvirnost in zaradi svojega pristnega in nevsiljivega humorja ostaja priljubljena pri občinstvih najrazličnejših profilov. Nastopila je na vseh večjih festivalih stand up komedije v regiji, redno gostuje po Hrvaški in Srbiji, je avtorica prvega TV stand up šova v Sloveniji, sodelovala je v oddaji Stand up&more, ki se predvaja na Comedy Central. Lucija Ćirović, je ena od pionirk slovenske stand up komedije. Stand up komičarka, igralka, animatorka lutk in ljubiteljica gledališča se je proslavila s številnimi filmskimi in gledališkimi vlogami. Gledalcem se je najbolj vtisnila v spomin s serijo TV Dober dan, komedijo Moški&ženske.com, nedavno pa kot udeleženka šova MasterChef. Marina Orsag je najbolj prepoznavno ime hrvaške stand up scene, ki je postavila na noge stand up sceno na Hrvaškem. Z Martino letos junija odhajata na turnejo Heroji komedije na Nizozemsko, ki ima še prav poseben pomen, saj sta povabljeni, kot stand up komičarki, ki s svojim stand upom podirata stereotipe. Ana Zlatanović je vse bolj prepoznavna srbska stand up komičarka, Miranda Lončar pa bo zastopala barve BIH. Miranda je letos februarja nastopila tudi v Londonu v sklopu festivala stand up komedije (EEComFest). Eva Virc je komičarka, ki se v Sloveniji prebija vse bolj v ospredje, Vlatka MIfka pa je novo ime na hrvaški sceni, ki veliko obeta.

 Skratka obeta se nam večer smeha, po katerem nas bodo še dolgo bolele mišice od smejanja. 

 

 

Prizorišče

Prizorišče:
Festivalna dvorana Ljubljana   -   Website
Naslov:
Vilharjeva cesta 11
Poštna št.:
1000
Mesto:
Ljubljana

Opis: